J.H. Tromp Meestersstraat 10
8331 GP Steenwijk
teresa@jonkmanvorm.nl

Lid van de beroepsvereniging
Nederlandse ontwerpers
 
 
Teresa Jonkman volgde een studie in het grafisch atelier van de Vrije Academie en de opleiding voor docent tekenen aan de Pedagogische Academie. In 1990 is zij afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, afdeling grafische en typografische vormgeving.

Na partner te zijn geweest van Vierkant, bureau voor grafische vormgeving in Den Haag, volgde een verhuizing naar het Noorden. In 1994 is Jonkman Grafische vormgeving opgericht.

Als lid van de beroepsvereniging Nederlandse Ontwerpers is zij sinds 2007 bestuurslid van de Kring Friesland.
De werkzaamheden zijn veelzijdig, van het ontwerpen van huisstijlen, jaarverslagen, brochures, folders, affiches, boeken en websites tot en met het leveren van drukwerk.

De visie is duidelijk, een ontwerp mag opvallen, spannend en esthetisch zijn. Maar tegelijkertijd of misschien boven alles functioneel.
Sinds 2007 bestaat er een gelegenheidsamenwerking met grafisch ontwerper Nina Everts, onder de naam Ingeverij. Ingeverij is tot stand gekomen na gezamenlijke opdrachten die dusdanig inspireerde en motiveerde dat gekozen is voor een creatieve uitwisseling wanneer de opdracht daarom vraagt.